JONNA CECILIA SCHULIN

01.12

Kategori: Allmänt

 
Idag tog jag examen! Äntligen har jag pluggat klart och på måndag börjar jag jobba på riktigt som lönespecialist. Chill helg väntar men nästa helg blir mer party I hope, måste ju ändå fira lite.

KOMMENTARER:

 • Anonym säger:
  2015-10-16 | 09:28:59

  Hej

  Jag funderar på att läsa till lönespecialist. Hur ser antagningen ut? Gör man något test eller går dom på endast på betyg och isf, va ligger betygssnittet på? Hur ser upplägget ut på utbildningen? Med prov, grupparbeten och hemmastudier osv? Måste man vara bra på matte för att klara av utbildningen? Hur lätt var det att få jobb efteråt och va ligger lönen på osv? Skulle verkligen bli jätteglad och tacksam om du har möjlighet att svara! 😊😊

  Svar: Hej, vet inte om du ser det här? Men kan absolut försöka svara på dina frågor.

  Antagningen var typ en intervju (inte så allvarligt som det låter), först skickade man in en ansökan med sina betyg men eftersom det är en yrkeshögskola så går dom lika mycket på arbetslivserfarenhet, vilket jag hade noll så vet inte exakt vad som gör att man kommer in ärligt talat?

  Upplägget på utbildningen var att vi körde en kurs i taget eller ibland två, totalt hade vi kanske drygt 10 olika kurser. Oftast en tenta i varje men även lite grupparbeten, redovisningar och inlämningsuppgifter osv. Man jobbade även mycket hemifrån, utbildningen är på 100% men vi var inte i skolan alla dagar i veckan, så ganska mycket eget ansvar.

  Vi hade bla kurser inom pedagogik och kommunikation, löneadministration, 2 olika löneprogram, affärsengelska, LEAN och så Lia-perioder (praktik) som sagt.

  Man måste egentligen inte vara jättebra på matte eller älska det men utbildningen och att jobba som lönespecialist handlar ju om siffror, men det är en helt annan typ av matte än på tex gymnasiet. Eftersom vi hade totalt 18 veckor praktik i utbildningen fick man mycket erfarenhet och skaffade bra kontakter. Jag tror att nästan alla hade jobb när vi hade pluggat klart. Lönen är väl ganska medel tror jag? Men det går ju att jobba med så mycket olika saker så det är nog ganska varierande, inte sämst lön iallafall haha.

  Har även kvar ganska mycket kurslitteratur, om du skulle börja plugga så är det bara att du hör av dig ;)
  Jonna Schulin

Kommentera inlägget här: